Slipa golv Stockholm

Varför är det viktigt att slipa golv?

Att slipa golv är avgörande om du vill att golvet ska stå sig över tid. Det finns flera goda skäl till att vårda dina golv och i den här texten lyfter vi upp ett antal av dessa.

En av de huvudsakliga anledningarna är att golvslipning kan återställa skadade ytor. Med tiden utsätts golv för dagligt slitage som visar sig i form av repor, märken och ojämnheter. Dessa skador kan göra att golvet ser tråkigt och slitet ut. Genom att slipa golv kan vi återställa golvet till sitt ursprungliga skick så att det får nytt liv igen!

Utöver att ta bort rent slitage så förbättrar även golvslipning utseendet på golvet avsevärt. Oavsett om det är ett trägolv, ett betonggolv eller något annat material, kan slipning ge golvet en jämn och blank yta. Detta förhöjer golvets utseende och ger också en känsla av fräschhet och elegans till rummet.

Vidare kan vi genom att slipa golv göra ditt hem eller din arbetsplats både bekvämare och säkrare. En jämnare yta minskar risken för stötar och olyckor, vilket är särskilt viktigt i hem med småbarn eller äldre personer. Dessutom kan det göra det lättare att rengöra och underhålla golvet över tid.

Ytterligare en anledning är ifall du planerar att lägga ett nytt golv ovanpå det befintliga, då är golvslipning ofta ett nödvändigt steg. En jämn och plan yta gör att det nya golvet kan läggas på bästa möjliga sätt. Det finns med andra ord ett flertal goda skäl till att anlita oss för att slipa golv!

Vilka behandlingsmetoder finns för golv?

Det finns flera olika tekniker och metoder för att behandla golv, och valet av teknik beror ofta på golvets material samt vilket slutresultat man är ute efter. En av de mest grundläggande teknikerna är golvslipning, som ofta används för trägolv. Vid golvslipning används specialutrustning för att ta bort det översta lagret av trä, inklusive repor, fläckar och ojämnheter. Efter slipningen kan golvet behandlas för att ge det glans och skydd mot framtida slitage.

En av de populäraste efterbehandlingsteknikerna är att behandla golvet med lack. Lack är särskilt populärt för trägolv eftersom det ger en skyddande yta som är motståndskraftig mot både slitage och fukt. Lack finns i olika glansnivåer, från matt till högblank, vilket gör det möjligt att anpassa utseendet på golvet. Lackade golv är också relativt lätta att rengöra och underhålla.

Oljning är en annan behandlingsmetod som används främst för trägolv. Genom att applicera olja tränger oljan in i träet och ger det en naturlig och varm färgton, samtidigt som den skyddar mot fukt och slitage. Oljade golv har ofta en naturlig och rustik känsla vilket är populärt idag.

För stengolv, som marmor eller granit, är slipning och polering vanliga tekniker. Slipning används för att ta bort repor och ge en jämn yta, medan polering ger golvet en högglansig finish. Om du är osäker kring vilken teknik som passar ditt golv bäst kan du självklart höra av dig till oss så berättar vi mer om fördelarna och nackdelarna med de olika teknikerna!

Slipa golv billigt i Stockholm

Kom i kontakt med oss direkt!

Du kommer enkelt i kontakt med oss genom att fylla i kontaktformuläret eller genom att slå oss en signal på vårt telefonnummer. Vi ser fram emot att kunna få ditt golv att se ut som nytt igen!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify